Actueel

Bedankt!

De concerten zitten erop! Honderden zangers lieten zich door niets en niemand tegenhouden - in de stralende zon en stromende regen stonden ze zij aan zij te zingen over wat hen verbindt en wat ze met elkaar delen. In het bijzijn van componist David Lang hebben de deelnemers aan Amsterdam en Haarlem laten zien wat zij in huis hadden: een overgetelijk zangspektakel! 

Foto’s door Melle Meivogel

We gebruiken ook graag deze gelegenheid om iedereen te bedanken die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van dit project. Zonder steun van deze organisaties was het niet mogelijk geweest om dit project te organiseren en deze onvergetelijke concerten uit te voeren - daar bedanken we ze dan ook hartelijk voor. 

Iedereen die een donatie heeft gedaan ten behoeve van dit project
Alle vrijwilligers, dirigenten en andere betrokkenen die zich hebben ingezet voor de organisatie

Generale repetitie in Amsterdam

Ondanks de hitte hebben alle deelnemers afgelopen zaterdag keihard gewerkt om van alle delen een geheel te vormen bij de eerste tutti-repetitie van The Public Domain! Onder leiding van Peter Dijkstra, chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor, en Antonin Comestaz, choreograaf, zongen de deelnemers over wat ze met elkaar delen en  wat ze met elkaar verbindt. Wij kijken uit naar de uitvoeringen op 5 juli in Amsterdam en 6 juli in Haarlem! 

De eerste sectierepetities zijn gestart! 

De voorbereidingen zijn in volle gang: afgelopen dinsdag vond de eerste sectierepetitie van The Public Domain plaats in Utrecht! Deelnemers vanuit het hele land maakten voor het eerst kennis met elkaar, hun sectiedirigent Jeroen Spitteler en de choreograaf van The Public Domain. 

Video: Burgemeester Wienen zingt mee in Haarlem

Bij het projectkoor in Haarlem zijn wel héle bijzondere zangers te vinden, zoals een wethouder en de burgemeester van de stad! 023TV kwam langs en zond een kort item uit over The Public Domain. 

Helpt u mee? Draag bij aan The Public Domain

We horen de meest prachtige verhalen over The Public Domain: muziek en zang verbindt! Met The Public Domain creëren we een betere samenleving door middel van koormuziek: de zangers komen samen vanuit heel Nederland en vormen één nieuwe groep die zingt over wat ze verbindt en wat ze met elkaar delen. Zonder uw bijdrage zou dit project niet mogelijk zijn: steun The Public Domain financieel, en draag bij aan de verbindende kracht van muziek!

Als dank hebben wij een aantal prachtige tegenprestaties voor u, waaronder een koffiemoment samen met chef-dirigent Peter Dijkstra en een compleet verzorgd diner voor vier personen met David Lang!

Lees verder en doneer nu

Het Schalkwijkkoor in het gemeentehuis van Haarlem

Het Schalkwijkkoor heeft een bijzondere week achter de rug! Niet alleen vond de repetitie plaats in het prachtige stadhuis van Haarlem, maar er was ook bijzonder bezoek: twee jonge rappers van Dos Hermanos, en twee wethouders die aankondigden dat zelfs burgemeester Wienen mee gaat zingen bij The Public Domain! 

Lees het volledige verslag

Foto’s door Melle Meivogel

Video: inlooprepetitie Schalkwijk

In Schalkwijk vinden al geruime tijd repetities plaats voor The Public Domain. Bekijk de video om te zien hoe het hier eraan toegaat! 

Puisque Tout Passe zingt mee

Het Haarlemmer koor Puisque Tout Passe is druk met de voorbereidingen voor The Public Domain! 

Fotoverslag: inlooprepetitie van het Schalkwijkkoor

Het Schalkwijkkoor is begonnen met repeteren voor The Public Domain! Dit unieke community-koor bestaat uit buurtbewoners uit Schalkwijk en omstreken. Vorige week vond een inlooprepetitie plaats, waar alle geïnteresseerden konden komen kennismaken met het zingen, The Public Domain en kennismaken met buren en stadsgenoten die ze anders nooit ontmoet hadden. Zingen brengt mensen samen! 

“Het is fantastisch wat hier in zo’n korte tijd wordt neergezet. Binnen een halfuur stond iedereen al vol mee te zingen!"

Foto’s door Melle Meivogel

Peter Dijkstra heeft jou nodig! 

Peter Dijkstra, chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor, heeft jou nodig! Meer weten waarom je mee zou moeten doen aan The Public Domain? Bekijk de video!